I förra veckan fick jag min nya spis installerad och för att fira detta så gjorde jag lite god peruansk mat i helgen. Jag gjorde också Pisco Sour och när min elektriker i Stockholm gått hem kunde jag njuta av den medan maten puttrade på spisen. Här delar jag med mig av det recept jag har för denna härliga peruanska nationaldrink.
För att göra en Pisco Sour behöver du peruansk pisco. Det är en slags brandy som lagrats i minst tre månader i en ståltank eller i ett glaskärl. De som jobbar på bolaget kan hjälpa dig så du får rätt pisco (fast det funkar även med chilensk).
Häll i samtliga ingredienser utom Angostura Bitter i en vanlig shaker. Skaka den sedan utan is så att äggvitan får en chans att skumma ordentligt. Det kan ta några minuter så var beredd på att byta arm. När äggvitan skummat sig lägger du i is i shakern och fortsätter skaka för att kyla ner din drink. Sila sedan ner drinken i ett glas och droppa på Angostura Bitter på skummet. Servera gärna med en skiva lime och lite snacks för den rätta känslan.
Man kan också byta ut limesaften mot citronsaft om man vill men då är det inte längre en peruansk Pisco Sour utan en chilensk. Det gör nu inte så mycket för de är faktiskt goda båda två.