Det har genom åren kommit en massa olika varianter av semlor, men den lyxigaste måste nog ändå vara löjromssemlan. De som tog fram denna, det var Clarions Signs kökschef tillsammans med hotellets konditor. Det tog flera månader samt nio varianter innan de var nöjda. Om du vill njuta av en sådan, köp löjrom online och så använd receptet nedan.
Receptet är för 4 personer (3 semlor var)
Brioche
Gör så här
Blanda ingredienser, förutom smöret, salt och Västerbottenost, i en degblandare. Kör degen på låg hastighet i ca 10 min. Lägg sedan i saltet och blanda ca 5 min. Mata sedan in smöret försiktig, lite i taget. Avsluta med Västerbottenosten.
Lägg i salt och avsluta med tärnade smöret och blanda ner lite i taget i degen.
Blanda ner Västerbottenosten
Plasta degen låt vila i kyl över natten.
Dela degen i 15 g bitar och rulla dem runda.
Jäs i ca 1 h.
Pensla med ägg. baka på 185 grader i 10-12 minuter.
Ta ut Briocher och låt svalna
Fyllning
Vispa creme fraiche och citronskal tills den tjocknar
Picklad rödlök
Koka upp ättika och vatten. Rör ner strösocker och låt svalna.
Skala rödlöken.
Skär rödlöken i 2 mm skivor
Lägg löken i den kalla ättikslagen. låt svalna
Montering av semla
Skär toppen av semlor
Spritsa en ring av citroncremefraiche
Lägg avtorkad picklad rödlök
Spritsa löjrom
Garnera med en dill
Lägg på locket