Hemma i sitt eget kök är det enkelt. Man stoppar in det man vill spara på i kylen eller i frysen och när man sen vill äta det så tittar man så det inte ser konstigt ut, känner så det inte luktar konstigt eller smakar försiktigt så det inte smakar underligt. I en restaurang är det lite hårdare krav än så. Alla matvaror måste förvaras på ett korrekt sätt där man använder en speciell konstruktion för kyla och en för frysning. Dessutom så ska alla råvaror förvaras separat och i egna behållare så att risken för kontamination är minimal, eller näst intill icke existerande.
Det går ofta rykten om att en del restauranger använder gammal mat när de lagar sina rätter och om man vill vara helt säker så kan man faktiskt få be att få se hur köket ser ut. I Sverige är det dock ingen risk att man får mat som är gammal är förvarad på ett dåligt sätt eftersom vi har mycket hårda kontroller av hälsovårdsmyndigheten och andra kontrollinstanser. Så för att svara på frågan om man alltid får fräsch mat, och om man kan lita på det, så är svaret ja. Du kan alltså känna dig lugn med att besöka olika restauranger och kan äta peruansk mat, kinesisk mat eller annan mat då de alla är lika noga kontrollerade. Skulle en kontroll visa på att de har bristande rutiner så åtgärdas de alltid snabbt.